Wat is nou lekker dan je eigen appeltaart maken,
met je eigen appels van je appelboom.
Appeltaart
125 gram roomboter
125 gram kristal suiker
250 gram bloem
3 gram bakpoeder
1 ei
6 grote appel
35 gram kristalsuiker
15 gram home made vanille suiker
evt. walnoten naar keuze en een klein scheutje Amaretto likeur
Werkbeschrijving
Klop de roomboter, kristal suiker en ei met een de K-klopper
Voeg de bloem met bakpoeder in delen toe tot er een samenhangend deeg ontstaat
Maak een platte plak van het deeg, verpak het goed in huishoudfolie en laat dit 1 uur rusten
Vet de springvorm in (25 cm)
Rol het deeg plat op een bloem bestoven werkblad ( hou 1/3 deeg over voor de bovenkant )
Bekleed de springvorm en zet het nog 15 min in de koelkast
Verwarm de oven op 200 graden
Schil de appels in kleine blokjes
Meng de kristal en home made vanille suiker en voeg dit samen met de appelstukjes
En evt. stukjes walnoten en een klein scheutje Amaretto likeur
Bekleed de bovenkant van de appeltaart
Bak de vorm ongeveer 60
Laat de taart 1 uur rusten en haal hem daarna uit de vorm
Bestrooi hem evt met poedersuiker
veel bakplezier
1 opmerking:
Hmmm, proeven?
Ziet er heerlijk uit en mooie foto.
Tot morgen! Xxx
Een reactie posten