Deze heerlijk cake is gemaakt met slagroom,
hierdoor krijg je een heerlijke en luchtig cake.
Het recept vindt je hieronder.....
Het Recept
Luchtige tulband cake
225 g bloem 2 eetlepels maïzena
2 theelepels bakpoeder
230 g kristal suiker
350 ml slagroom
1 vanillestokje (gesplitst in de lengte doormidden en zaden geschraapt)
3 grote eieren, op kamertemperatuur
Extra nodig
Tulband vorm
poedersuiker
aardbeien
Werkbeschrijving
Verwarm de oven voor op 190 ˚ C).
Doe de suiker, room en vanille zaden in een mengkom.
Meng tot luchtig mengsel, ongeveer 3 minuten.
Voeg de eieren toe en klop alles goed gemengd is, ongeveer 30 seconden.
Zeef de bloem met het maïzena en het bakpoeder in een aparte kom.
Herhaal het zeven proces voor extra toegevoegde lucht
Zeef de bloem mengsel in het beslag.
Vet de pan met wat antiaanbaklaag bak spray. Giet het beslag in de pan.
Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten.
Laat afkoelen in de pan gedurende tenminste 15 minuten
Bestrooi de afgekoelde taart met wat poedersuiker en serveer met verse aardbeien
Heel veel bak plezier
Bron: passionforbaking.com
1 opmerking:
Hoii wat maak jij prachtige taarten! Groetjes Annelouise (uit t zwembad :-))
Een reactie posten