PME Cursus

Hier het eindresultaat van alle cursussen en
nu mag ik me zelf ook Master noemen

Deze taart is geen echte deze is op een dummy taart gemaakt, met verschillende
technieken zijn uitgevoerd.
Draperieën en verschillende strikken.


Vandaag weer naar cursus geweest, dit keer moesten we een taart maken met hoeken
erin, ik heb een hart taart gemaakt.
De taart moest super strak en is dubbel bekleed, de eerste laag is marsepein
en de tweede laag is fondant.


We hebben draperieën gemaakt, en rol roosjes.
De taart is gevuld met amandel crème chocolade en speculaas crème
dat wordt weer smikkelenDit mandje heb ik gemaakt met de tweede les om de verschillende technieken onder de knie
te krijgen. De taart heeft als vulling lemon curt met citroen bavarois. Vandaar de
citroenen in het mandje.
Sugarpaste
Dit is de laatste van alle PME cursus wat je allemaal met sugarpast kan maken. Deze taart
is de eerste van de les, een vrolijk taart met een roos in het midden een beetje pip stijl.Hier het eindresulstaat van allemaal bloemen maken, met mijn diploma
Sugar FlowersSneak Preview van het eindboeket
Er zitten Cybidium Orchideeën, Bramen, Rozen, Freesia's
en Anjers en wilgentakken

Hier zijn alle 30 rozen van knop tot grote open roos. Het was een werk om ze te maken, maar wel erg leuk. Nu moet ik de bloemen nog kleuren, welke kleur dat is weet ik nog niet.

                           


De lelie is gemaakt op allemaal losse blaadjes die op draad staan, deze moet ik nog kleuren met dust.


Deze week hebben deze bloemen gemaakt een sterbloemen, een fantasiebloem en rozen, dit is een van de vele rozen die nog komen. In totaal moeten er 38 rozen komen in verschillende rijpheid stadiums van knop tot groot gevulde bloemen. Volgende week laat ik de rozen de verschillende rozen zien, en dan ga ik de lelie maken. Dus tot volgende week maar weer met nog meer bloemen.

Een nieuw jaar een nieuwe cursus deze heet Sugar Flowers oftewel suiker bloemen.
We hebben vandaag twee bloemen gemaakt. Een roos van marsepein en een gerbera van fondant. De gerbera is helemaal gedust dit is een poeder laagje er over, en als je deze stoomt dan komt de kleur nog meer na voren.
In de volgende cursussen gaan we nog veel meer maken, zoals Lelie's, Freesia's, Anjers, Orchideeën, Bloesemtakken, Hedera's en nog veel....


Dus tot volgende week maar weerVandaag was het zover ik heb mijn examenwerkstuk gemaakt, van mijn cursus Royal Icing. Dit is een dummie taart (van piepschuim) deze is bekleed met marsepein en daarna met fondant. Hierop komen de verschillende techniek voor die ik in de cursus heb geleerd. Jammer genoeg waren mijn sierranden bovenop mijn taart gebroken, doordat ze te dun waren gemaakt. En heb ik nu een sierrand van een medecursist.
Mijn eerste diplomaVandaag ben ik weer naar cursus geweest, het was de hele dag oefenen met spuiten met verschillende technieken. Van sierranden, bloemen tot 3d zwaantjes. De zwaantjes moeten nog een paar dagen drogen en dan zie je ze in 3d.

Zondag was het weer zover ik ben weer naar cursus geweest, met een eigen gemaakte Royal Icing taart.
Deze bestond uit een laag icing met daarover heen een laag marsepein, en daar weer een laag icing erover oftewel heel veel suiker.
Ik heb met crimpers gewerkt, hiermee kan je hele mooie sierrandjes langs de taart maken, en we hebben met een stempel gewerkt. Dit was een roosje, hierbij zijn de buitenste randjes van het patroontje met icing gespoten en daarna is de icing met een kwastje naar binnen geverfd, hierdoor krijg je een mooi kant effect.


Hier de sierrand met een crimper, en mijn kante roosjeIk ben bezig met een cursus PME Royal Icing, dit is een vijf daags cursus, met wat je allemaal met Royal Icing kan. De eerste les was al heel erg leerzaam. Maar ik moet nog heel veel oefenen en oefenen en oefenen


Mijn eerst royal icing taart

1 opmerking:

M@rtine zei

het begin is er! Veel plezier met oefenen en smullen.....