maandag 20 mei 2013

Slagroomsoesjes


Poging nummer 2 van de slagroomsoesjes, mijn vorige soesjes
waren net poffertjes geworden.

Dus ben ik opnieuw zoek gegaan naar een ander recept
graag wil ik die met jullie delen.

Hoe je ze maakt lees je hier onder



Slagroomsoesjes

1 dl water
50 gram boter
60 gram bloem
2 eieren
snufje zout

slagroom
suiker
klopfix


Extra nodig

spuitzakken

Werkbeschrijving

Zet de oven op 220 graden 
Breng het water met de boter en het zout aan de kook, (goed
roeren dat de boter is opgelost)
Doe de gezeefde bloem erbij
Laat het mengsel onder goed roeren koken tot het als een bal loslaat
van de pan.
Neem de pan van het vuur en laat het deeg even bekoelen
Klop de eieren los
Roer ze in gedeeltes er doorheen
Roer het deeg nog even tot het er glanzend eruitziet
Spuit met behulp van een spuitzak, kleine bolletjes van het deeg op een
beklede bakblik
Plaats het bakblik in de onderste gedeelte van de oven
Bak de soezen in ongeveer 30 min in een voorverwarmde oven (220 graden)
temper na 10 min de oven naar 175 graden.
Vermijd tijdens het bakken en afkoelen alle tocht
Maak onderin de soezen een klein kruisje 
Klop de slagroom met de suiker en de klopfix stijf 
Spuit met behulp van een spuitzak in de soezen

Bron:http://www.smulweb.nl/recepten/390401/Slagroomsoesjes


Veel bakplezier



1 opmerking:

Anne-Marie Belfroid zei

klinkt erg lekker. ga ik zeker proberen!!
groetjes Anne-Marie